perjantai 22. helmikuuta 2013

11 asian lista

Kikin ihminen haastoi meidät, ja mehän tietty kokeillaan kaikkea ainakin kerran!

Säännöt:
1. Jokaisen haastetun pitää vastata haastajan esittämiin 11 kysymykseen/asiaan itsestään.
2. Haastetun pitää kertoa 11 kysymystä ja haastaa uudet bloggaajat.
3. Haastetun pitää valita 11 bloggaajaa, jolla on alle 200 lukijaa.
4. Pitää kertoa, että heidät on haastettu.
5. Ei takaisin haastamista.

1. Jos saisit nyt koiranpennun miten kasvattaisit sitä eri tavalla kuin aiempia koiriasi?
Aloittaisin varmaankin sen kasvattamisen heti enkä "sitten vähän myöhemmin", vaikka se pienen olennon ällösöpöys kuinka vetoaisi tunteisiin.Tosin, Kaapo oli mulle tullessaan 6kk ja me päädyttiin kouluttajalle "jo" 2 kk myöhemmin, että en kai ihan metsään tuonkaan kanssa mennyt... Isompi ongelma jonka tunnustan on etten aina jaksa pitää tuolle niin lujaa peruskuria kuin kannattaisi! Onneksi pohja kuitenkin on kunnossa niin ei tarvitse kuin vähän muistuttaa.

2. Jos sinulla olisi vielä enemmän aikaa koirillesi, niin miten käyttäisit sen ajan?
Espoosta ei varmaa löytyisi metsäkaistaletta jota me ei oltais käyty tutkimassa! Samaten mua kiinnostais ihan hulluna käydä kokeilemassa Kaapon kanssa kaikkea erilaista lampaiden paimennuksesta susi- ja karhutesteihin ihan vaan sen vuoksi että olis jäätävän mielenkiintosta nähdä miten se reagois.

3. Minkä tempun olet viimeksi opettanut koirallesi?
Apua, ei olla opeteltu temppuja ikuisuuksiin. Lähinnä kun koira kerjää jo huoneen poikki katseellaan juustonpalaa kun minä teen leipää, niin tulee käskytettyä sitä perus istu-maahan-istu-maahan-istu... ihan sen vuoksi että se oppis oleen tarjoamatta "vain jotakin" suoritusta saadakseen mitä haluaa, vaan malttais kuunnella mitä siltä pyydetään. Syksyllä taisin jonkin aikaa opettaa sille "hyppää", eli että pidin juustonpalaa korkealla ilmassa ja tarkoitus oli että koira hyppää paikaltaan ylös. Kyllähän se sen osaa, mutta ei opeteltu loppuun asti että toimisi ilman palkkaa.

4. Kuinka paljon viikossa käytät aikaa koiran kanssa harrastamiseen? Poisluettuna lenkit.
Tällä hetkellä en oikeastaan ollenkaan. Talvella on käyty Kikin rohkasemana uimakoulussa jonkin verran, mutta nyt on siinäkin pieni tauko mikä on toisaalta ihan hyvä kun Kaapolla on tuo ruokavalionvaihtoprosessi menossa. Ei niin että se tietenkään mikään este on. Just eilen kontaktoin Etsijäkoiraliittoon että nyt prkl koska niitä kevään alkeiskursseja alkaisi tulla, että päästäisiin tekemäänkin jotain. Olen vähän turhankin malttamaton sen jäljestämään pääsyn kanssa, mitäköhän mä teen jos Kaapo ei syty sille ollenkaan?! Kiki tietty muistaa tuupata meitä aina vähän agilityn suuntaan, ja mikä jottei sitäkin voitaisi joskus kokeilla uudelleen. Joskaan ei enää IKINÄ noilla koirakoulujen rahastuskursseilla missä ei ehdi edetä koiran tahtia.

5. Missä koiraasi liittyvässä asiassa järki jää ja tunteet vievät? 
Siinä kohtaa kun illalla itse lämmittelen sohvalla peiton alla, katselen leffaa ja koira omine lupineen "ihan vähän vaan" hyppää viereen just sen näkösenä että tietää kyllä ettei sais mutta kun mieli tekee, oikein puskee vasten ja urisee onnellisena kun sitä rapsuttaa, niin aika julmetun vaikea sitä on siitä alas komentaa...

6. Mikä on koirasi paras ominaisuus?
Sillä ei ole ikinä huonoa päivää ja se on AINA valmis lähtemään mukaan jos vain pääsee. Samaten se on aina valmis tekemään uusiakin asioita, etenkin jos on luvassa nakkia! Se nauttii pienistä asioista ja vaikka jahdatessaan tuulen pyörittämiä lehtiä kuin pieni pentu saa minutkin hengittämään rauhallisemmin ja unohtamaan kiireen.

7. Mikä on koirasi huonoin ominaisuus?
Se on malttamaton! Tämä on oikeastaan se ainoa mistä saa aina vähän muistuttaa ja toppuutella. Tiedostan että mulla on Kaapossa omaan nykyiseen aktiivisuuteeni nähden korkeaenerginen koira, mikä ei tietenkään ole koiran vika. Tässä palataan tuohon kohtaan #4, että koira pääsisi purkamaan energiaansa siihen kuononkäyttöön...

8. Mitä asioita haluaisit koirasi vielä oppivan?
Jäljestämään! Uimaan paremmin! Jättämään puput omaan arvoonsa sen sijaan että niitten perään pitää välittömästi singahtaa!

9. Miten kehittäisit itseäsi olemaan parempi emäntä koirallesi?
Systemaattisempi peruskuri, enemmän aktiviteettia.

10. Osaatko tulkita koirasi eleitä?
No uskaltaisin väittää että ainakin vähän keskivertoa enemmän. Niitten eleitten lisäksi on vielä sitten sitä tilannetajua omasta koirasta joka tietty kertyy vain päivä kerrallaan elämällä. Esimerkiksi jos Kaapo "aggressiivisesti" leikkivän koirakaverin kanssa laskeekin korvia ja häntää, katsoo pois ja väistää, ja näyttäisi kaikin puolin siltä että ei tahdo mitään hankaluuksia, niin minä tiedän että jos toinen käy silti jatkuvalla syötöllä "päälle" niin Kaapon vastareaktio voi tulla murto-osasekunnissa, ja asiaan siis mieluummin puuttuu jo vähän etukäteen.

11. Mikä on koirasi lempipuuhaa?
Vapaana juokseminen ja haistelu, ja kuoppien kaivaminen Kiinaan! Metsät on huimia! Kotona ja uimakoulussa parasta on pallo! Ruoka on tietty kanssa tosi jees :D

Minä haastan Utun, Paavon, Sennin, Jäyhän & Touhon, Taavin & Jalmarin & Niilon, Mallan & Artun & Leonan & Patun ja Sabrin & Ronjan & Cujon & Ivikin & Aikun ihmiset, mutta saattaapi mennä fb-hommiksi kun en tiedä bloggaako kukaan :D

1. Ketä kaikkia kuuluu laumaan, minkä ikäistä ja rotuista sakkia löytyy?
2. Mikä sai ottamaan juuri ne teille päätyneet rekkurakkaat?
3. Harrastatteko jotakin koirien kanssa tai käyttekö näyttelyissä?
4. Mikä olisi se unelmien koira joka ehkä jää ikuisesti saamatta jostakin syystä, ja mitä koiraa et ottaisi vaikka maksettaisiin?
5. Miten koirasi rentoutuu, leikkii ja heittää vapaalle?
6. Koira ja omistaja kuulemma muistuttavat toisiaan, onko näin?
7. Mistä olet ylpeä koirissasi?
8. Tulee päiviä kun tekisi mieli sitoa koira lyhtytolppaan ja unohtaa koko homma, mikä tällaisia päiviä saa aikaan teillä?
9. Mitä koirasi ovat opettaneet sinulle?
10. Millaista olisi elämä ilman koiria?
11. Mikä oli sinun ja koirien uudenvuodenlupaus tälle vuodelle?

1 kommentti:

  1. Jee sä teit tän! Kiva lukea teidän ominaisuuksista. :D Kikiltä terkut ja se varmasti vie teitä kesällä paimentamaan ja mitä ikinä muuta emäntä koiransa pään menoksi keksiikään.

    VastaaPoista